Únor 2018

Snídaně, svačina, sladké pečení - Sladké jogurtové šišky

24. února 2018 v 8:33 RECEPTY, VAŘENÍ

SLADKÉ JOGURTOVÉ ŠIŠKY



Suroviny:
500 g polohrubé mouky
225 g bílého jogurtu
1-2 vejce
70 g cukru
1 prášek do pečiva
olej na smažení

Pracovní postup:
Z uvedených surovin dobře vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 30 minut odpočinout.

Pak z těsta vyválíme hrubší plát, z něhož vykrajujeme obdélníky či kosodélníky. V každém kousku uděláme uprostřed řez. Pak už jen vložíte do rozpáleného oleje a do zlatova osmahnete.

Zdroj:
bajecnavareska.sk

Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.

Snídaně, svačina, sladké pečení - Koblížky

23. února 2018 v 16:47 RECEPTY, VAŘENÍ

KOBLÍŽKY TVAROHOVÉ RYCHLÉ



Suroviny:
2 bal. vaničkový tvaroh
6 ks vejce
100 g cukru
2 bal. vanilkový cukr
dle chuti rum
500-300 g hl. mouky
1 bal. prášek do pečiva
olej na smažení
moučkový cukr

Pracovní postup:
Smícháme suroviny tak, aby těsto nebylo příliš tuhé. Rozpálíme si olej, tolik, aby v něm koblížky pak plavaly.

Dvěma lžičkama tvarujeme kuličky a dáváme rovnou do oleje, smažíme do zlatova.
Obalujeme v moučkovém cukru.

Zdroj:
www.nejrecept.cz

KOBLÍŽKY CUKETOVÉ



Suroviny:
250 g oloupané cukety
250 g tvarohu
250 g hrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do těsta
1 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
hrst rozinek
hrst sušených brusinek
olej na smažení

Na obalení:
moučkový cukr
1/2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu:
Cuketu jemně nastrouháme, přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem, vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše promícháme na těsto. Nakonec vmícháme omyté okapané rozinky a brusinky.

Lžicí namočenou v oleji odebíráme kousky těsta, trochu je zakulatíme a smažíme dozlatova v dostatečném množství rozehřátého oleje. Koblížky smažíme zvolna, aby nebyly uvnitř syrové. Hotové je pokládáme na papírový ubrousek a pak je ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru, do kterého zamícháme půl lžičky mleté skořice.



KOBLÍŽKY BRAMBOROVÉ

Suroviny:
250 g syrových brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
20 g droždí
50 ml mléka
1 lžička cukru
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
špetka soli
marmeláda
olej na smažení
moučkový cukr na obalení
skořice, mouka na vál

Pracovní postup:
Do mléka rozdrobíme droždí. Brambory jemně nastrouháme a vmícháme do nich vejce a mouku. Přidáme cukr, rozpuštěné droždí a sůl. Dobře vypracujeme těsto, jež necháme v míse pod utěrkou 30 minut kynout. Potom ho na pomoučeném vále rozválíme na asi 1 cm vysoký plát, z něhož obrácenou skleničkou s pomoučeným okrajem vykrajujeme kolečka. Ta necháme na vále ještě znovu vykynout. Teprve pak je osmažíme např. ve fritovacím hrnci. Horké kobližky obalujeme v moučkovém cukru a lehce poprášíme skořicí. Můžeme je po prochladnutí plnit i marmeládou.


Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.


Ricínový olej a soda bikarbona léčí více než 24 nemocí

23. února 2018 v 14:30 ZDRAVÍ I ALTERNATIVNĚ

RICÍNOVÝ OLEJ A SODA BIKARBONA LÉČÍ VÍCE NEŽ 24 NEMOCÍ




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.


Večeře, svačina - Langoše

23. února 2018 v 14:25 RECEPTY, VAŘENÍ

KEFÍROVÉ LANGOŠE HEDVÁBNÉ


Recept na ty nejjemnější langoše pod sluncem: Přidejte do těsta kefír a budou fantasticky jemné, nadýchané a nenasáknou tolik oleje!

Suroviny:
1 kg hladké mouky
200 ml mléka
600 ml kefíru
50 g čerstvého droždí
2 vejce
1 lžíci coli
1 lžičku cukru

Na potření:
olej s česnekem

Pracovní postup:
Z mléka, kvásku a cukru si připravíme kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce a přidáme i kvásek. Pomocí šlehače s metličkami na míchání těsta, vymícháme jednotné těsto.

Těsto přikryjeme fólií a odložíme do ledničky, kde necháme kynout alespoň 24 hodin. Těsto úžasně nabobtná a bude plné bublinek.

Pomoučenýma rukama odebíráme z těsta jednotlivé kousky a na desce je protáhneme na jednotlivé placky (langoše).

Smažíme na rozpáleném oleji, když langoše smažíme z jedné strany, přikryjeme pokličkou, langoš se pak krásně nafoukne. Potom sundáme poklici a dosmažíme i z druhé strany.

Zdroj:
ezy.cz




LANGOŠE Z JOGURTU

Suroviny:

1 vejce - podle počtu osob
100 ml zakysané smetany
150 ml bílého jogurtu
160 g hladké mouky (může být i pohanková nebo i jiná bezlepková mouka)
1 lžička jedlé sody
drcené oregano
sůl
sušený česnek
sušená rajčátka
drcená špetička kurkumy
2-3 plátky jemně nakrájené uzeniny (slaniny, pršutu, klobásky apod.)
olivový olej
strouhaný jemný sýr Gran gusto
kousek omyté a pokrájené cukety

Postup přípravy receptu:

Všechny suroviny na těsto promícháme a lžící od oleje rozetřeme placičky na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem.

Povrch placiček posypeme jemným strouhaným sýrem, nakrájenou uzeninou, kousky omyté cukety a malinko pokapeme olejem. Necháme stát cca 5-8 minut.

Placičky pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem a pečeme je na 180 stupňů dozlatova. Zdobíme rukolou, rajčátkem a sýrem.


Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.

Polární chléb, švédské placky z ovesných vloček

23. února 2018 v 13:36 RECEPTY, VAŘENÍ

POLÁRNÍ CHLÉB




Polární chléb, švédské placky z ovesných vloček skvěle nahradí chleba. Jsou výborné, křupavé a připravené celkem jednoduše.

Suroviny:

130 g ovesných vloček
2 lžičky soli
1 lžíci medu
15 g másla
600 g vařící vodu
50 g čerstvých kvasnic
650 g hladké mouky


Pracovní postup:
Do misky si dáme vločky, máslo a med, sůl, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout na 37 stupňů. Potom přidáme kvasnice a mouku. Vše dobře vymícháme pomocí ručního šlehače.

Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by se zvětšit 2-3 krát.

Těsto pak rozdělíme na pomoučeném vále na bochánky (asi 12 kusů) a každý rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm. Propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

Necháme ještě 30 minut odstát a potom pečeme 6-9 minut v troubě vyhřáté na 250 stupňů. Dají se péct i na pánvi s hlubším dnem (pánev musí být suchá a dobře rozehřátá).

Zdroj:
ezy.cz

Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.

Zázvorový zábal odstraní hlen z plic a zastaví kašel

23. února 2018 v 12:20 ZDRAVÍ I ALTERNATIVNĚ

ZÁZVOROVÝ ZÁBAL ODSTRANÍ HLEN Z PLIC A ZASTAVÍ KAŠEL





Jak pěstovat doma zázvor


Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.


Bobkový list je požehnáním

23. února 2018 v 11:36 ZDRAVÍ I ALTERNATIVNĚ

BOBKOVÝ LIST JE POŽEHNÁNÍM



ČLÁNEK 1:

List, který je požehnáním od Boha: Léčí nespavost, vysoký krevní tlak i špatné trávení

Některé rostliny jsou svými všestrannými léčivými účinky skutečným zázrakem.

Jsou darem přímo od Boha či Matky přírody a představují nejlepší možnou alternativu klasickým farmaceutickým lékům při mnoha druzích zdravotních problémů.

Jednou takovou nadmíru užitečnou bylinkou je také obyčejný bobkový list. Obvykle se používá pouze k dochucování jídel a jeho úžasné léčivé vlastnosti se nejednou přehlížejí.

Léčivé účinky bobkového listu

Pojďme se nyní trochu blíže podívat k léčbě jakých onemocnění můžeme využít bobkový list:
kožní infekce
artritida a revma
křeče
cystitida
vysoký krevní tlak
migrény a bolesti hlavy
problémy sedacího nervu
otoky a hromadění tekutiny v končetinách
svalová i mentální vyčerpanost
nedostatek energie a únava
otitida (záněty uší) a uretritida (zánět močové trubice)
premenstruační syndrom
nespavost, chrápání
nadýmání, trávicí problémy a bolesti břišní dutiny
deprese
kontrakce nervů a svalů

Na to, abyste se zbavili nebo předešli uvedeným zdravotním komplikacím, stačí, že budete pít čaj z bobkového listu.

Recept na čaj z bobkového listu

Pro přípravu receptu budete potřebovat následující suroviny:
1 litr vody
5 až 6 sušených bobkových listů
Postup

Při jeho přípravě postupujte následovně:
1. Nalijte vodu do hrnce a nechte ji sevřít.
2. Když voda začne vřít, vložte do ní bobkové listy a na mírném ohni je povařte pár minut.
3. Poté vypněte plyn, překryjte hrnec pokličkou a nechte 10 až 15 minut louhovat.
4. Následně čaj sceďte. Pokud chcete, můžete ho trochu přisladit medem.

Užívání
Pro dosažení co nejlepšího účinku čaj užívejte 2 až 4krát denně po jednom poháru (2,5 dcl).

Nejlepší je pít ho ráno hned po probuzení, večer před spaním a jednou nebo dvakrát i v průběhu dne.

Užívejte ho pravidelně až do zlepšení vašeho zdravotního stavu.

Co navíc nabízí čaj z bobkového listu

Kromě již zmíněných zdravotních přínosů vám čaj z bobkového listu dodá vitamin A a minerály, jako jsou hořčík, vápník, draslík a železo.

Na zmírnění revmatických bolestí kromě pití čaje si masírujte postižené klouby olivovým olejem, ve kterém necháte týden louhovat rozdrcené bobkové listy.

Pro odstranění lupů si oplachujte hlavu odvarem z bobkového listu. Pokud trpíte cukrovkou, pití čaje vám pomůže regulovat hladinu krevního cukru.

V létě vám zase bobkový list rozmístěn po domě usnadní udržet komáry na uzdě.

Také jej můžete využít při zmírňování příznaků a urychlení léčby chřipky, rýmy, nachlazení a při jiných problémech s dýchacími cestami. Úspěšně se na tento účel zvyknou používat zábaly z odvaru přímo na hrudník.

Zábaly můžete stejně použít i při léčbě kožních infekcí, akné, vyrážek a ekzémech, protože bobkový list má poměrně silné antibakteriální účinky.

Zdroj:
http://www.vylectese.cz/



ČLÁNEK 2:

Bobkový list

Používá se k vyčištění kloubů a těla od usazenin a solí kyseliny močové. Při revmatických bolestech je bobkový list neocenitelný.

Bolavá místa se mažou bobkovým olejem.

Ten se připraví z - 50 g bobkového listu do láhve a zalít nejméně 70 % lihem (www.liho-blanice.cz) - 24 hodin nechat louhovat - přidat 1/2 litru olivového oleje a ve vodní lázni 5-6 hodin zahřívat, olej se při tom nesmí vařit - přefiltrovat přes jemné plátno.

Je možné také použít obklad na klouby z bobkového listu:

Rozdrťte bobkový list, smíchejte s olivovým olejem, směs dejte například na čistý kapesník a přikládejte několikrát denně na postižené místo.
Bobkový list má schopnost rozpouštět. Rozpouští kamínky a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombóse jater a rozpouští zatvrdliny sleziny. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá i při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu. Bobkový list podporuje trávení. Vavřínové esence a masti se používají k vnějšímu léčení revmatismu a odpuzování hmyzu (odpuzuje škůdce mouky). Olej se používá při podvrtnutích a pohmožděninách. Ve formě čaje snižuje cukr v krvi u diabetiků, pomáhá při dně. Obsahuje silice, glykosidy, alkaloidy, hořčiny, třísloviny a další látky. Hořčiny z bobkového listu povzbuzují tvorbu žluči, což je důležité u jater, poškozených dlouhodobým užíváním chemických léčiv.

Má rovněž účinky proti molům, vložením pár lístků do skříně.

Odvar bobkového listu na odstranění vápenatých usazenin a solí

Tento recept na jednu stranu není složitý, ale je účinný a je nutné jej přesně dodržet. Pokud máte organismus více zanešený chce to při aplikaci obezřetnost. Před použitím uvedeného receptu je vhodné vyčistit pomocí klystýrů střeva (14 dnů), protože se může stát, že nastane souběžné uvolňování škodlivin ze střevní stěny, z kloubů a tkání a to nemusí být příjemné.

Na celou roční kůru potřebujeme cca 30 g bobkového listu. Nejlépe vždy večer před dnem procedur si připravíme odvar z 5 g bobkového listu, který vaříme 5 - 10 minut v 300 ml vody. Potom necháme odvar luhovat přes noc (minimálně 3 hodiny) nejlépe v termosce, přecedíme a malými doušky pijeme v průběhu celého dne tak, abychom pití odvaru ukončili do 20.00 hodin téhož dne. Velice vhodné je udělat si před spaním klystýr, aby se dobře odváděly toxiny z těla ideální cestou a nedocházelo ke zbytečně velkému zahleňování horních cest dýchacích. Celou tuto proceduru opakujeme po 3 dnech. Dále týden pauza a zase zopakovat. Následně je možné znovu opakovat proceduru každé čtvrtletí (tedy 6x za rok), nebo podle osobních pocitů. Nepít dlouhodobě!
Je možné postupovat i razantněji, kdy uvedený odvar v množství 50 - 100 ml pijeme vždy cca 15 minut před jídlem po dobu až 14 dnů.

Čaj z bobkového listu na artritické bolesti:

Celý sáček koření dejte do hrnku a přelijte 1/4 l vařící vody. Po 15 minutách sceďte a po troškách popíjejte pomalu po celý den. Kúra se za 3 dny zopakuje. Potom se zopakuje za týden, za měsíc a za 6 měsíců. Artritidu nevyléčí, ale uleví od bolesti.

Nedivte se, jestliže se objeví vylučování růžově zabarvené moči. Jde o to, že se soli začnou tak rychle rozpouštět, že močový měchýř dráždí. Přesvědčit se o tom, že se soli skutečně dobře rozpouštějí, je možné za jeden až dva týdny. Jestliže jste měli nepohyblivé nebo bolestivé klouby nebo jste trpěli bolestmi závislými na počasí, pak se přesvědčíte, že bolesti mizí a pohyblivost se zlepšuje.

Bobkový list také:
pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny
má příznivé účinky v případech bolestí kostí, v kříži, bolestech sedacího nervu
pomáhá při revmatoidním artritis
příznivě ovlivňuje dnu
podporuje trávení
snižuje hladinu cukru v krvi
má protizánětlivé, desinfekční a sedativní účinky
rozhání otoky

Bolesti kloubů (páter František Ferda):
Jsou způsobené nadměrným požíváním brambor. V bramborách jsou látky, které pomáhají uvolnění kloubních pouzder a tím i k vysychání kloubní jamky, tření a bolesti kloubů. U malých dětí se překrmování polévkami, ve kterých je hodně brambor nevyplácí, - dochází k luxaci kyčlí. Abychom těmto potížím zabránili, musíme brambory vždy vařit s kmínem nebo je zapíjet kmínovým čajem.

Kmínový čaj:
Do 1 l vroucí vody dát půl lžičky kmínu, 8 minut vařit.

Čaj proti bolestem v kloubech:
Do 1 l vody dáme hrst březových listů, 8 min. vařít. Slijeme a popíjíme dle potřeby několikrát několik dní (až 3 týdny). Potom na čas vynecháme.

Zdroj:
http://www.uspesna-lecba.cz/l




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.



Zavařování masa - Klobása ze sklenice

23. února 2018 v 8:04 RECEPTY, VAŘENÍ

KLOBÁSA ZE SKLENICE



Tomuto masu říkáme klobása ze sklenice. Chutná skutečně výborně, nepotřebujete žádné speciální nástroje na tištění klobásy, střívka ani udírnu. Navíc je to skvělé jídlo na cesty, nebo i na rychlý oběd. Dá se připravit i sterilizací v troubě.

Suroviny:

2 kg vepřové plece
2 kg bůčku
sůl
pepř
mletý kmín
sladkou i pálivou papriku
sušený česnek
špetku mletého zázvoru
vodu

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Maso nasolíme a necháme odležet do druhého dne.

Potom navrstvíme do čistých sklenic. Maso je zapotřebí ve sklenicích co nejvíce stlačit (tak, aby ve sklenici zůstalo, co nejméně vzduchu).

Maso by mělo sahat 2 cm pod okraj sklenice. Každou sklenici doplníme 3-4 lžícemi vody a následně dobře uzavřeme víčky.

Sklenice vložíme do hrnce na zavařování, přidáme vlažnou vodu a postupně přivedeme k varu.

Sterilizujeme při teplotě 98 stupňů 90 minut.

Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den opět sterilizujeme - opět při teplotě 98 stupňů 90 minut.

Necháme vychladnout a skladujeme stejně jako ostatní zavařeniny.

Zdroj:
http://electropiknik.cz/
Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.



Večeře, svačina - Domácí kefírové placky

23. února 2018 v 7:54 RECEPTY, VAŘENÍ

DOMÁCÍ KEFÍROVÉ PLACKY



Suroviny:

500 ml kefíru
1 vejce
500-600 g hladké mouky
400 g brambor
1 lžičku sody
5 PL oleje
kopr (nebo petrželku)
sůl
50 g másla
česnek na potření

Pracovní postup:
Brambory si předvaříme ve slané vodě a po uvaření odstraníme slupku. Nastrouháme na hrubším struhadle, nebo rozmačkáme na kaši (v tomto případě si nechte brambory trochu rozvařit, rozmačkávání půjde snadněji). Zpracované brambory smícháme s koprem. Kdo ho nemá rád, může použít petrželku.

Jedlou sodu smícháme s kefírem, vajíčkem a 2PL oleje. Promícháme a pak do této směsi pomalu přimícháváme mouku. Těsto vypracujeme rukama, mělo by se mírně lepit na prsty. Hotové těsto posypeme svrchu moukou a zakryjeme utěrkou. Necháme 10 minut odstát.

Mezitím si můžeme připravit česnek na potření. Můžete si připravit klasickou směs z několika stroužků česneku, podle toho, jak silně česnekové máte rádi, které smícháte s trochou vody a soli.

Když nám těsto odležalo, rozdělíme si ho na 8-9 dílů a každou část opatrně rozválíme na pořádně pomoučené desce. Vyválíme si tvar placky, která by měla být hrubá přibližně 1cm. Do středu každé placky dáme bramborovo-koprovou náplň. Těstem ji uzavřeme do středu a opět vyválíme na tvar placky. Takto připravená placka může jít na pánev.

Na pánev přidáme trochu oleje a necháme pořádně rozpálit. Plněné těsto smažíme z obou stran tak, aby byly okraje zlatavé. Pokud je zlatavý i střed, o to lépe. Tyto placky nechte na pánvi déle, aby se dobře propekly i zevnitř a náplň nebyla syrová. Opékejte je přibližně 5 minut. Nebojte, placky nenasají olej a nebudou příliš mastné.

Zdroj:
www.prosvet.cz
Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.



Polévka - Magická detoxikační zelná polévka

23. února 2018 v 7:32 RECEPTY, VAŘENÍ

MAGICKÁ DETOXIKAČNÍ ZELNÁ POLÉVKA


Ingrediencie
1 lyžica kokosového oleja alebo ghee masla (alebo akéhokoľvek iného zdravého tuku)
1/2 malej kapustnej hlavy, nakrájanej na tenko (asi 4 plné šálky)
3 nasekané stonky zeleru
1/2 lyžičky soli
2 prelisované strúčky cesnaku
1/2 až 1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
2 a 1/2 šálky kvalitného vývaru (z kostí alebo zeleniny)
1 šálka nadrobno nakrájaného kuracieho mäsa (alebo akéhokoľvek mäsa podľa vašej chuti)
čerstvý koriander na ozdobu

Zdroj:
Badatel.net
Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem.
Děkuji za pochopení.