Listopad 2016

Štrůdl sladký - pudinkový s borůvkami

30. listopadu 2016 v 20:05 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - PUDINKOVÝ S BORŮVKAMI





Suroviny:
1 listové těsto
trocha strouhanky
rozpuštěný tuk na potření
moučkový cukr na posypání
1 vejce

Na 2 pudinkové záviny:
2 vanilkové pudinky
2 malinové pudinky
1l mléka
6 lžic krystalového cukru
borůvkový kompot


Pracovní postup:
Nejprve si připravíme pudink tak, že do půlky hrníčku si nalijeme mléko. Zbytek nalijeme do menšího hrnce a ohřejeme. Do hrníčku přidáme pudinky a smícháme s mlékem. Poté mléko s pudinkem nalijeme do téměř vroucího mléka v hrnci, osladíme a vše krátce povaříme. Opakujeme s malinovým pudinkem.

Listové těsto rozkrojíme nožem na 2 stejně velké díly. Z každé části těsta na pomoučené utěrce vyválíme tenký plát. Ten necháme trochu oschnout a potřeme zchladlým rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Poté na těsto namažeme uvařený pudink a vložíme zcezené borůvky.

Štrůdly přeložíme na pekáč vystlaný pečícím papírem a potřeme je rozpuštěným tukem smíchaným s 1 vejcem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme 25-35 minut v předehřáté troubě při 180-190°C. Hotové záviny necháme pozvolna vychladnout v pootevřené troubě. Podáváme posypané moučkovým cukrem.




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
strudl-sladky-pudinkovy-s-boruvkami
Děkuji za pochopení.




Štrůdl sladký - pudinkový

30. listopadu 2016 v 19:23 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - PUDINKOVÝ





Suroviny:
1 hotové listové těsto
trocha strouhanky
rozpuštěné máslo nebo Hera na potření
moučkový cukr na posypání
1 vejce

Na 2 pudinkové záviny:
2 vanilkové pudinky
3 karamelové pudinky
1 l mléka
6 lžic krystalového cukru


Pracovní postup:
Nejprve si připravíme pudink tak, že do půlky hrníčku si nalijeme mléko. Zbytek nalijeme do menšího hrnce a ohřejeme. Do hrníčku přidáme pudinky a smícháme s mlékem. Poté mléko s pudinkem nalijeme do téměř vroucího mléka v hrnci, osladíme a vše krátce povaříme.

Listové těsto rozkrojíme nožem na 2 stejně velké díly. Z každé části těsta na pomoučené utěrce vyválíme tenký plát. Ten necháme trochu oschnout a potřeme zchladlým rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Naplníme náplní.

Štrůdly přeložíme na pekáč vystlaný pečícím papírem a potřeme je rozpuštěným tukem smíchaným s 1 vejcem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme 25-35 minut v předehřáté troubě při 180-190°C. Hotové záviny necháme pozvolna vychladnout v pootevřené troubě. Podáváme posypané moučkovým cukrem.




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/strudl-sladky-pudinkovy
Děkuji za pochopení.





Štrůdl sladký - pudinkový s tvarohem a rozinkami

30. listopadu 2016 v 19:05 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - PUDINKOVÝ S TVAROHEM A ROZINKAMI





Suroviny:
1 listové těsto
trocha strouhanky
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo či Hera na potření
1 vejce

Na 2 pudinkové záviny:
2 měkké tvarohy
2 vejce
cukr krystal
vanilkový cukr
2 karamelové či malinové pudinky
1/2 l mléka
3 lžíce krystalového cukru
rozinky

Pracovní postup:
Nejprve si připravíme pudink tak, že do půlky hrníčku nalijeme mléko. Zbytek nalijeme do menšího hrnce a ohřejeme. Do hrníčku přidáme pudink a smícháme s mlékem. Poté mléko s pudinkem nalijeme do téměř vroucího mléka v hrnci a krátce vše povaříme. Tvaroh smícháme s vejci a cukry.

Listové těsto rozkrojíme nožem na 2 stejně velké díly. Z každé části těsta na pomoučené utěrce vyválíme tenký plát. Ten necháme trochu oschnout a potřeme zchladlým rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Poté na těsto natřeme tvarohovou směs, uvařený prochladlý pudink a namočené rozinky.

Štrůdly přeložíme na pekáč vystlaný pečícím papírem a potřeme je rozpuštěným tukem smíchaným s 1 vejcem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme 25-35 minut v předehřáté troubě při 180-190°C. Hotové záviny necháme pozvolna vychladnout v pootevřené troubě. Podáváme posypané moučkovým cukrem.




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
strudl-sladky-pudinkovy-s-tvarohem-a-rozinkami
Děkuji za pochopení.






Štrůdl sladký - ořechový s datlemi a fíky

30. listopadu 2016 v 18:45 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - OŘECHOVÝ S DATLEMI A FÍKY





Suroviny:
400 g sekaných vlašských ořechů
100 g mletých vlašských ořechů
100 g datlí
100 g fíků
4 hrušky
100 g másla
1 lžíce citronové šťávy
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
špetka muškátového oříšku


Pracovní postup:
Z listového těsta na pomoučené utěrce vyválíme tenký plát těsta. Postup opakujeme dvakrát. Plát z těsta necháme trochu oschnout a potřeme zchladlým máslem.

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme a promícháme v míse s citronovou šťávou, jemně sekanými ořechy, cukrem, vanilkovým cukrem, jemně nasekanými datlemi bez pecek a pokrájenými fíky.
Pláty těsta potřeného máslem posypeme mletými ořechy. Okraje necháme volné a kus od krajů naneseme po délce pruh náplně. Okraj z jedné strany ohneme a pomocí utěrky stočíme do závinu. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů, konce spojíme a stiskneme k sobě. Povrch závinů potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova 45-50 minut. Upečené záviny necháme trochu zchladnout, krájíme na řezy a sypeme moučkovým cukrem.

Obměna:
Hrušky můžete nahradit jablky nebo přidat rozmačkané banány.




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
strudl-sladky-orechovy-s-datlemi-a-fiky
Děkuji za pochopení.




Štrůdl sladký - makový s hruškami

30. listopadu 2016 v 18:35 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - MAKOVÝ S HRUŠKAMI





Suroviny:
500 g listového těsta
500 g mletého máku
3-4 kompotované hrušky
200-250 g moučkového cukru
3-4 lžíce hruškových povidel
300 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1-2 lžíce rumu
50 g rozinek
strouhaný perník
kůra z 1/2 citronu
2 tlučené hřebíčky
špetka mleté skořice


Postup práce:
Mléko uvedeme do varu, vmícháme mák, cukr, povidla, rozmícháme a stáhneme z ohně. Do směsi přidáme rum, rozinky, citronovou kůru a koření. Dle potřeby zahustíme strouhaným perníkem. Směs dobře promícháme a necháme zchladnout.

Hrušky překrájíme na drobnější kousky. Těsto na závin vyválíme na pomoučené utěrce na dva pláty, necháme trochu oschnout a potřeme je zchladlým máslem.

Na každý plát rozetřeme pruh studené makové náplně, na okrajích necháme volné asi 4 cm. Na střed náplně rozložíme hrušky, ohneme okraje, srolujeme a přeneseme na plech s pečicím papírem spojem naspod. Okraje ohneme dolů.

Záviny potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Během pečení a po vyjmutí z trouby potřeme máslem.



Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
strudl-sladky-makovy-s-hruskami
Děkuji za pochopení.




Štrůdl sladký - jablkový s rozinkami a ořechy

30. listopadu 2016 v 18:26 RECEPTY, VAŘENÍ

ŠTRŮDL SLADKÝ - JABLKOVÝ S ROZINKAMI A OŘECHY






Suroviny:
500 g listového těsta
1 kg kyselejších jablek
200 g másla
2 lžíce citronové šťávy
3 hrsti jemné strouhanky
2-3 sáčky vanilkového cukru
2-3 lžičky mleté skořice
100 g spařených rozinek
2 hrsti sekaných vlašských ořechů
Pracovní postup:
Těsto rozdělíme na dvě stejné části a na pomoučené utěrce z něj vyválíme dva tenké pláty. Necháme trochu oschnout a potřeme zchladlým máslem.

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky nebo hrubě nastrouháme a promícháme v míse s citronovou šťávou. Strouhanku nasucho opražíme v pánvi a necháme vychladnout. Rozinky propláchneme horkou vodou.

Povrch těsta posypeme opraženou strouhankou, pokapeme máslem a rozdělíme na ně jablka. Okrajům se vyhneme. Vše zasypeme skořicí, cukrem a ořechy.

Těsto pomocí utěrky svineme do štrůdlů. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Štrůdly položíme tak, aby byl spoj na spodní straně. Konce ohneme dolů.

Záviny potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 45-50 minut do zlatova. Během pečení potíráme máslem.



Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/strudl-sladky-jablkovy-s-rozinkami-a-orechy
Děkuji za pochopení.






Štrůdl sladký - jablečný s vanilkovou omáčkou

30. listopadu 2016 v 13:37

ŠTRŮDL SLADKÝ - JABLEČNÝ S VANILKOVOU OMÁČKOU A VLAŠSKÝMI OŘECHY V KARAMELU





Suroviny:

Základ:
1 ks listové těsto
6 ks jablek
skořice
cukr krystal
cukr vanilkový
strouhanka
rozinky
vejce

Vanilková omáčka:
250 ml mléko
250 ml šlehačka
20 g vanilkový pudink
100 g cukr krupice

Vlašské ořechy v karamelu:
200 g vlašské ořechy
300 g cukr krupice
200 ml voda


Postup přípravy:
Vanilkovou omáčku připravíme tak, že mléko a šlehačku přivedeme k varu. Dále přilijeme vanilkový pudink s cukrem rozmíchaným v části mléka a provaříme cca 2 minuty. (Tato omáčka může být podávána ke štrůdlu teplá i studená.)
Potom cukr rozpustíme na karamel tak, aby byl světlý. Přidáme ořechy a promícháme. Před dokončením přilijeme vodu a provaříme cca 1 minutu. Ořechový karamel necháme prochladnout. Následně vše promícháme s nastrouhanými jablky smíchanými s předem namočenými rozinkami.

Listové těsto rozkrojíme nožem na 2 stejně velké díly. Těsto na pomoučené utěrce rozválíme na plát. Potřeme ho rozpuštěnou Herou a posypeme strouhankou. Naplníme jablečno ořechovou náplní s karamelem a ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Těsto zavineme a tím vytvoříme štrůdl. Jeho povrch potřeme rozkvedlaným vejcem.
Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě asi na 180°C a občas znovu přetřeme vejcem.




Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
strudl-sladky-jablecny-s-vanilkovou-omackou
Děkuji za pochopení.




Pohoštění ve tvaru vánočního stromku

28. listopadu 2016 v 8:41 POHOŠTĚNÍ,OSLAVY,VÁNOCE

POHOŠTĚNÍ VE TVARU VÁNOČNÍHO STROMKU

























Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
pohosteni-ve-tvaru-vanocniho-stromku
Děkuji za pochopení.






Pohoštění ve tvaru 3D vánočního stromku 2 - tutoriál

28. listopadu 2016 v 8:13 POHOŠTĚNÍ,OSLAVY,VÁNOCE

POHOŠTĚNÍ VE TVARU 3D VÁNOČNÍHO STROMKU 2 - TUTORIÁL





















Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
pohosteni-ve-tvaru-3d-vanocniho-stromku-2-tutorial
Děkuji za pochopení.




Pohoštění ve tvaru 3D vánočního stromku 1 - tutoriál

28. listopadu 2016 v 7:58 POHOŠTĚNÍ,OSLAVY,VÁNOCE

POHOŠTĚNÍ VE TVARU 3D VÁNOČNÍHO STROMKU 1 - TUTORIÁL















Článek je možné šířit v nezkrácené, neupravené podobě všude,
vyjma sociální sítě Facebook. Na Facebooku článek nesmí být
kopírován, sdílen či jiným způsobem šířen.
Na Facebook lze sdělit pouze název článku a aktivní link k tomuto článku,
který je uveden níže.
Text i obrázky je možno použít pro nekomerční účely,
pokud bude připojena celá poznámka i s aktivním odkazem:
http://vsehochut-sveta-generator.blog.cz/1611/
pohosteni-ve-tvaru-3d-vanocniho-stromku-1-tutorial
Děkuji za pochopení.